Hur många besökare har en blogg efter 3 månader?

Ok, nu är det dags för uppdatering och svaret på hur många besökare en blogg har efter 3 månader. Det har gått upp och ner under de här tre månaderna men nu börjar det hända grejer med affiliate sidan!

Men, hur många besökare har en blogg efter 3 månader? Efter 3 månader har bloggen 279 organiska besökare och 529 totala besök. Det här skiljer självklart från blogg till blogg och beroende på hur mycket innehåll, länkar och jobb man har lagt ner på sin blogg.

Men.. här går jag igenom mitt projekt för min nystartade blogg/affiliate sida och då hade jag alltså 279 organiska besök under november månad. Jag kommer att gå igenom allt i detalj i det här blogginlägget så läs vidare…

Hur många besök har min blogg haft efter 3 månader?

Som jag redan har avslöjat så hade min affiliate blogg 279 organiska besök förra månaden. Om vi kollar på den totala trafiken så var den hela 529 besök men den är helt felaktig då jag gjorde många tester med Google Pagespeed Insights, vilket drog upp trafiken.

Det roliga är att jag i alla fall med säkerhet vet att det kommit besökare till sidan. Anledningen att jag helt säkert kan säga det är eftersom jag suttit inne på Google Analytics och sett besökare komma in live.

Det är inte många besökare men det är några stycken och om vi kollar på Analytics så ser vi att det händer grejer! Innan vi går igenom statistiken så tänkte jag gå igenom innehåller som publicerats under november…

Publicerade artiklar och trafik under november (efter tre månader)

 • Publicerade artiklar: 5 (20 totalt)
 • Besökare enligt Analytics: 529 (203 i oktober)
 • Organiska besök: 279 (144 i oktober)
 • Synliga sökfraser på Google: 11.500 (7160 i oktober)

Först och främst, som jag nämnde tidigare så kommer jag inte bry mig om det totala besökarantalet den här månaden eftersom det inte stämmer. Jag kommer alltså att, som jag alltid gör, att titta på den organiska trafiken.

Den organiska trafiken var grymt bra, speciellt med tanke på att jag bara publicerat 5 artiklar. Förra månaden satte jag som mål att ha 30 artiklar uppe i slutet av november och där får jag skämmas.

Jag har bara 20 artiklar uppe i dagsläget och måste nog inse att jag realistiskt inte kan räkna med mer än 30 stycken innan nyår. Det är långt under målet på 50 som jag satte i starten. Jag ska gå in mer på mina tankar kring det här längre ner i inlägget men första kollar vi lite statistik i bilder…

Besökarantal i bilder efter 3 månader

Om ni kollar graferna nedanför så ser ni spikarna i slutet av månaden där Google Pagespeed kollat min sida. Ena spiken är upp på 140 besök och den andra på 79 besök. Om vi drar bort dom så hamnar totala besöken på 410 stycken.

Det stämmer fortfarande inte och jag vet att jag själv står för en del besök när jag kollar sidan. Oavsett, här kommer siffrorna från Google Analytics.

hur många besökare har en blogg efter 3 månader

Stadig ökning av trafik i slutet av månaden

Det är lite synd att trafiken i slutet på månaden är missvisande eftersom den riktiga trafiken faktiskt ökade som mest där. Vi ser även skillnaden på höjden av diagrammet i början- och i slutet av månaden.

För att visa att det faktiskt går åt rätt håll lägger jag upp enbart den organiska trafiken här nedanför.

Organisk trafik / Dag (under oktober)

besökare har en blogg

Men om vi zoomar ut lite och tittar från starten så ser det ännu bättre ut tycker jag. Om vi ser utvecklingen vecka för vecka och månad för månad så är trenden stadigt uppåt..

Organisk trafik / Vecka

statistik

Organisk trafik / Månad

google analytics

Hur bra rankar en blogg på Google efter 3 månader?

Nu tänkte jag gå igenom hur bra min affiliate blogg rankar på Google efter 3 månader. Det roliga är att den klättrar varje dag i placeringarna på Google.

Jag vunnit några ”snippets” för riktigt enkla sökfraser och även om de inte verkar ge någon direkt trafik så känns det kul! Jag märker även att mina långa artiklar fångar många sökfraser som jag inte ens hade tänkt på när jag skrev dom.

I september syntes sidan för 7160 sökfraser i Google Search Console och den här månaden syntes den för 11.500 sökfraser. Här nedanför är en Screenshot från search Console.

google search console blogg

Det går definitivt åt rätt håll, i oktober skrev jag att 23 sökfraser låg på plats 10 i Google eller bättre och den här månaden är det antalet 40 stycken.

Det jag kan se generellt är att de artiklar som är 2 månader gamla börjar klättra uppåt och en del ligger på förstasidan för sina sökfraser. Även om inte många söker på dom så är det ett positivt tecken!

Kortsiktiga och långsiktiga mål för affiliate bloggen

Som jag nämnde tidigare får jag inse att jag inte kommer att uppnå mitt mål när det gäller antal artiklar innan nyår. Målet var 50 stycken men jag tror att 30 stycken är realistiskt i dagsläget.

Även om det känns trist så ligger jag faktiskt före planen när det gäller trafiken på affilitesidan. Förra månaden satte jag ett mål precis som jag gör nu och då sa jag att målet var 200 organiska besök i november och jag slog det med 79 stycken (279).

För nästa månad hade jag tänkt att sikta på 400 organiska besök men det ser faktiskt ut som att jag kan sikta högre. Jag sätter därför målet 500 organiska besök innan nyår, det är betydligt mer än jag räknade med från början.

Är det dags att tjäna pengar på bloggen nu?

Nej, jag kommer att vänta med reklam och affiliate länkar till jag får mer besökare på bloggen. Som jag skrev innan jag startade det här så skulle jag inte ha någon reklam förrän tidigast efter 6 månader, sen ska jag att försöka tjäna pengar på bloggen.

Det har gått tre månader nu och jag kommer som sagt att vänta lite till. det är möjligt att jag börjar någon månad tidigare än planerat, men det får vi se längre fram. Om det är så att trafiken ökar väldigt mycket mer än planerat så kanske jag slänger in lite affilite länkar.

När når jag 1000 besökare i månaden?

Som det ser ut nu har jag god chans att nå 500 besök under december. Det skulle innebära att jag ligger före planen och har bra förutsättningar för att nå 1000 besökare snabbare än planerat.

Om jag skulle göra en gissning på när jag når 1000 besökare under en månad så borde det ske under februari eller januari om jag verkligen bombar artiklar nu under december. Realistiskt känns det som februari dock.

Sammanfattning av månaden

För att sammanfatta månaden lite snabbt kan jag konstatera att jag måste bli bättre på att ta tag i skrivandet. Även om det känns segt så måste jag bara mata ut artiklar för det ger uppenbarligen resultat.

Statistiken har utvecklat sig bättre än förväntat och det motiverar mig verkligen till att fortätta och fokusera mer. Jag kommer inte att starta någon ny sida förrän den jag håller på med nu när 2000 besökare i månaden.

Som avslutning vill jag bara sig till mig själv och alla andra som har svårt att skriva artiklar: Kom igen nu, det är värt det längre fram! 🙂

Hoppas att det var intressant att höra om min månad och hur många besökare en blogg kan ha efter 3 månader. Skriv gärna en kommentar om du också startat en affiliatesida!

2 svar på ”Hur många besökare har en blogg efter 3 månader?”

 1. Bra jobbat 🙂
  Jag har med precis börjat med ett par sidor. Ska bli kul o se om man kan ta sig upp nånting på Google 🙂

  Svara
  • Tja Christian,

   Tack, det är kul! Härligt att du startat ett par sidor! 🙂 Det verkar ta ett par månader innan det släpper i Google men förhoppningsvis fortsätter det rulla på.

   Uppdatera gärna hur det går för dig, skulle vara kul att bolla lite och peppa varann! 🙂

   Svara

Lämna en kommentar