Tjäna 3000kr i månaden – Uppdatering av affliatesida 1

Ok, nu har det gått ganska exakt ett år sedan jag startade min första affiliatesida och jag tänkte att det var dags för en uppdatering. Jag tjänar nu 3000kr i månaden på sidan och jag måste ärligt säga att det är över mina förväntningar. Målet var 200kr/mån efter 1 år och att tjäna några tusen extra i månaden känns väldigt bra.

Jag kommer att gå igenom hur många artiklar jag har publicerat, när jag började med reklam och affiliatelänkar på sidan, vad jag har gjort bra- och vad jag gjort mindre bra. Jag har lärt mig otroligt mycket under det här året som jag kommer att ha stor användning av framöver när jag skapar fler sidor och utvecklar den befintliga.

Från noll till 3000 kronor i månaden

Här nedanför är länkar till de inlägg jag har skrivit längs vägen. Från det första inlägget när jag startade sidan fram till månad 6, alltså sidans första halvår.

Månad 1 – augusti

 • 2 publicerade artiklar
 • 2 organiska besökare
 • 5 synliga sökfraser på Google

Jag startade sidan i slutet på augusti och fick upp 2 artiklar. Läs uppdateringen för augusti: Min första affiliatesida

Månad 2 – september

 • 8 (10) publicerade artiklar
 • 44 (2) organiska besökare
 • 217 (5) synliga sökfraser på Google

Den första riktiga månaden och jag fick upp 8 artiklar. Läs uppdateringen för september här

Månad 3 – oktober

 • 5 (15) publicerade artiklar
 • 122 (44) organiska besökare
 • 7160 (217) synliga sökfraser på Google

När sidan var drygt 2 månader gammal kändes det verkligen som att det började hände grejer med trafiken. Läs mer uppdateringen för oktober: Sidan börjar synas på Google

Månad 4 – november

 • 5 (20) publicerade artiklar
 • 279 (122) organiska besökare
 • 11.500 (7160) synliga sökfraser på Google

Efter månad 3 börjar besöken komma till sidan och det känns bra trots att jag bara publicerat 20 artiklar. Läs uppdateringen för november: Hur många besökare har en blogg efter 3 månader?

Månad 5 – december

 • 5 (25) publicerade artiklar
 • 903 (279) organiska besökare
 • 25.900 (11.500) synliga sökfraser på Google

Sidans hittills bästa månad på många sätt, både trafik och sökfraser ökar bra. Läs uppdateringen för december: Få besökare till bloggen

Månad 6 – januari

 • 4 (29) publicerade artiklar
 • 2230 (903) organiska besökare
 • 39.700 (25.900) synliga sökfraser på Google

Månad 6 fortsätter besök att öka bra trots att jag publicerar mindre än planerat. Har tyvärr inga uppdateringar efter månad 5 då jag tillfälligt slutade skriva här på bloggen.

Affiliatesidans första 6 månader – Sammanfattning

Ok, för att sammanfatta det kort så var det mycket som gick över förväntan, men också mycket som gick under förväntan under det första halvåret. Jag publicerade mycket mindre innehåll än planerat, men däremot så hade jag mycket fler besök än förväntat.

När jag startade sidan hade jag som mål att publicera 50 artiklar fram till nyår men lyckades posta 25, vilket var hälften av målet. Det är ju inte så bra och frågan är hur många besökare jag hade haft om jag hade lyckats med det?

Här nedanför har du hela grafen med besök från mitten på augusti 2019 fram till sista januari 2020, vilket är drygt 5 månader.

tjäna 3000kr i månaden

Månad 6-12 – Hur gjorde jag för att tjäna 3000kr i månaden?

Nu är det dags att gå igenom sidan andra halvår och den lite roligare delen där pengarna börjar rulla in. Jag var ganska långsam med att börja tjäna pengar på bloggen och det var lite av planen, att inte stressa med reklam.

Här kommer jag inte gå igenom månad för månad eftersom jag inte har några månadsuppdateringar. Istället skriver jag när jag började med affiliate/reklam och hur det utvecklat sig sen dess.

Inkomster i februari

Jag la upp de första affiliatelänkarna och Google Adsense i februari och fick lite klick. De första försäljningarna skedde under månaden och gav en liten provision.

Inkomst i februari: 42kr

Inkomster i mars

I mars ökade inkomsterna litegrann och tog sig över hundralappen. Troligtvis en kombination av ökad trafik och mer reklam på sidan.

Inkomst i mars: 134kr

Inkomster i april

En dålig månad, vet inte vad det berodde på exakt men bara en tjugolapp in i april.

Inkomst i april: 20kr

Inkomster i maj

Inkomsten ökade litegrann i maj men ändå ingen toppmånad.

Inkomst i maj: 98kr

Inkomster i juni

Ny rekordmånad och sidan drog inöver 200kr för juni.

Inkomst i juni: 245kr

Inkomster i juli

Ny rekordmånad som krossade alla tidigare månad och gav över 2500kr på en månad! Nu kändes det som det var igång på allvar, nästan ett år efter start.

Inkomst i juli: 2564kr

Inkomster i augusti

Ännu en ny rekordmånad och över 3000kr i inkomster. Nu drar sidan in betydande pengar, 11,5 månad efter start.

Inkomst i augusti: 3301kr

Nu har jag startat min andra sida, läs mer: Affiliatesida projekt 2 – Månad 1

3000kr i månaden från affiliate – Vägen dit

Mitt ursprungliga mål var att skapa en hemsida som kunde dra in 200kr i månaden, jag ville se om det gick att tjäna pengar på nätet. Nu ett år senare kan jag konstatera att, jo visst går det att tjäna pengar på nätet.

Det jag tror gjorde att jag lyckats är att jag inte haft några stora förväntningar, det har gjort det enkelt att lyckas. Trots att jag i dagsläget bara har drygt 50 artiklar på sidan så har den en inkomst som är 15 gånger högre än jag satt som mål.

Jag tror att de här inkomsterna kommer att öka den närmsta tiden och mitt första mål är att den ska generera åtminstone 10000kr extra varje månad.

Starta en sida om något du är intresserad av

Det viktigaste jag har tagit med mig är att det är viktigt att jag själv är intresserad av det jag skriver om. Då kan jag skriva bra och jag kommer inte att tröttna om det går segt.

För mig tog det 6 månader innan jag tjänade mina första pengar, hade jag inte haft intresse för det min sida handlar om hade jag förmodligen tröttnat innan jag nådde dit.

Idag drar den in över 3000kr i månaden, det är ett resultat av att jag kört på fast det inte gav något i början.

Börja idag!

Min andra insikt och tips är, börja idag! Vänta inte, det kommer att ta tid att nå resultat och räkna med 6-12 månader innan det blir betydande resultat så se till att börja nu och inte vänta. Du kommer att göra misstag längs vägen men det är då du lär dig.

Jag har lärt mig massor under det här året och kommer att starta minst en ny sida den närmsta tiden som du kommer att kunna följa med uppdateringar här. Tack vare det jag har lärt mig är jag ganska säker på att den kommer att dra in pengar om inom 12 månader.

Vill du starta en affiliatesida och tjäna pengar?

Börja med att registrera ett domännamn och skaffa ett webbhotell. Jag rekommenderar One.com eftersom det är extremt enkelt att komma igång, du har en sida upp på någon timme även utan förkunskaper.

Om du vill komma billigare undan så utnyttja min kompis-rabatt på 120kr när du startar din första sida hos One.com

Lyckat till och kör hårt! 🙂

Lämna en kommentar