Tjäna 10000 extra i månaden – Så här gör du i 5 steg!

Yes! Idag är drar min hemsida som jag startade för 14 månader sen in 10000kr extra i månaden, det känns grymt! Egentligen hade jag tänkt att sluta skriva om sidan här när den var ett år gammal men jag måste ju uppdatera när det har gått så bra!

Att kunna dra in tiotusen varje månad online genom att jobba hemifrån vid sidan av jobbet är en mäktig känsla. Planen var att den skulle dra in 200kr i månaden efter ett år och det slog jag rejält när jag tjänade 3000kr i månaden efter ett år och nu drar den alltså in hela 10000kr i månaden. Läs vidare så ska jag berätta hur jag gjorde…

Innehåller kompisrabatt till one.com

Tjäna extra pengar hemifrån – 10.000kr/mån vid sidan av jobbet

Som sagt nu tjänar jag 10.000kr i månaden hemifrån via hemsidan jag startade för drygt ett år sedan. Det jag har gjort är att bygga en bra sida om ett intresse jag gillar.

Jag skriver sen artiklar/blogginlägg om produkter jag tycker är bra och länkar till produkterna. Om någon handlar via min länk får jag en provision på de saker som säljs.

Det är inga ”tjäna pengar snabbt” men nu när det väl rullar är det ganska passiva inkomster. Jag skrev tidigare om när sidan tjänade 3000kr i månaden.

1. Registrera en domän

Det första du bör göra är att registrera en domän, de tar slut snabbt och du har bäst chans att få tag på en bra domännamn om du gör det idag! En domän kostar bara runt 150-200kr så det är definitivt värt att registrera en så fort som möjligt.

Ta ett gärna ett namn som innehåller det ämne du skriver om eller som är lätt att komma ihåg. Till den här bloggen använder jag t.ex. PengarOnline.se vilket är både lätt att komma ihåg och beskriver vad sidan handlar om.

Ska du t.ex. skriva om odling och trädgård skulle du kunna ta ett domännamn som innehåller antingen ditt namn och något som har med odling eller trädgård att göra, t.ex. majaodlar.se. Du kan också kombinera två ord för att få ett bra domännamn t.ex. odlasmart.se

Några bra domännamn inom odling och trädgård som jag tycker är bra som är lediga nu är t.ex:

  • MajaOdlar.se
  • Plantor.se
  • OdlaLokalt.se
  • MinaVaxter.nu

Få 120kr rabatt på domän och webbhotell hos One.com med min kompisrabatt!

2. Starta en hemsida/Blogg

När du har hittat en domän väljer du ett webbhotellspaket/webbhosting. Jag har själv alla mina sidor/bloggar hos One.com av den enkla anledningen att jag inte kan något om att bygga hemsidor och att det trots det är superenkelt att få upp en sida där.

Välj något av deras hostingpaket/webbhotell och klicka på fortsätt.

3. Starta en blogg

När du har öppnat ett paket och är klar med registreringen använder du deras 1-klicks installation och öppnar en hemsida. Välj en av deras färdigdesignade mallar som du gillar och följ stegen.

Det är extremt enkelt och skulle du mot förmodan få problem har du en grym chattsupport som är öppen dygnet runt. Du kan i princip ha en hemsida uppe inom mindre än en timme från nu som i framtiden kan dra in 10.000kr i månaden eller mer.

Starta din hemsida idag och få 120kr rabatt!

4. Skriv innehåll som hjälper folk

Ok, nu har du ett domännamn och en blogg/hemsida. Det absolut viktigaste nu är att börja fylla den med innehåll. Tänk på att skriva blogginlägg/artiklar som hjälper folk på riktigt, det är då du kommer att få besökare och i slutändan tjäna pengar varje månad.

Tänk på hur jag skriver det här inlägget. Jag berättar hur du gör för att tjäna 10.000kr extra i månaden och ger dig de tips som kommer att ta dig dit. Jag gjorde exakt så här själv för att nå en extrainkomst på 10.000kr hemifrån och berättar nu hur du kan göra likadant.

En bra artikel ska hjälpa läsaren att lösa ett problem. Om du t.ex. skriver om hur man odlar chili så ska du inte bara berätta hur man gör utan även rekommendera de produkter läsaren behöver köpa för att lyckas.

OBS! Glöm inte att registrera det domännamn du vill ha på en gång och läs vidare sen! Det finns inget mer frustrerande än att missa en bra domän som någon annat hunnit ta medan man funderat på den.

5. Lägg upp reklam och affiliatelänkar

Ok, det är nu det riktigt roliga börjar. det är reklamen som kommer att ta dig från noll till 10.000kr extra varje månad.

Jag skulle säga att du skriver minst 10 artiklar innan du ansöker till olika reklamnätverk. Det beror på två saker. Den första anledningen är att du ändå inte kommer ha tillräckligt många besökare på bloggen innan dess och den andra är för att du inte ska riskera att bli nekad av reklamnätverket för att du har för lite innehåll.

Det finns reklamnätverk för nästan alla möjliga hemsidor, oavsett om du skriver om mat, skönhet, odling, att bygga saker, renovera, om teknik, heminredning eller sport.

Jag listar de reklamnätverk som jag tycker är absolut bäst och har tjänat mest pengar på här nedanför. Det är även de två som är lättast att bli godkänd hos.

När du har sökt till reklamnätverket och blivit godkänd kan du se alla butiker som är anslutna till det och sen söka för att göra reklam för butikerna.

  • Adtraction
  • Adrecord

Hur lång tid tar det att bygga upp en extrainkomst på 10.000kr varje månad?

För mig tog det runt 4-5 månader innan jag tjänade pengar på min första blogg och ganska exakt 14 månader innan den drog in 10.000kr i månaden. Jag hade räknat med betydligt längre tid men vet att det kan gå fortare också. En sak är säker, om du aldrig börjar så kommer du inte ens att nå dit, så se till att börja idag!

Jag tror det är viktigt att inte gå in med målsättningen att tjäna mycket pengar snabbt. Nöj dig med målsättningen om att det kan bli en extrainkomst men satsa stort. Om du siktar på 20.000kr i månaden men inte når dit så kanske det ändå blir 10.000kr i månaden.

..och om det bara skulle bli 5000kr i månaden så tycker jag inte att du ska deppa ihop för det. Du kommer troligtvis att kunna jobba upp den summan med tiden och det är trots allt ganska passiva inkomster mot ett vanligt jobb.

Sammanställning

Som sammanställning kan jag skriva att om du vill tjäna 10.000 extra varje månad så finns det väldigt stora möjligheter till det. Det viktigaste är att du kommer igång redan idag eftersom din hemsida måste börja ranka på Google och det handlar mest om tid.

Du måste alltså se till att få upp en sida så fort som möjligt och sen lära dig mer med tiden. Under den tid du fyller din sida med innehåll kommer den att ranka mer och mer i Google och med tiden kommer besökarna. När besökarna kommer så kommer pengarna…

Det är bara att sätta igång! Det är skönt att tjäna pengar online!

Lämna en kommentar