Få besökare till bloggen: Månadsrapport december

Nu är det dags för en uppdatering av affiliate sidan och den senaste tiden har fokus varit att få besökare till bloggen, eller ”affiliate sidan”. Det är lite svårt att välja om det bör klassas som blogg eller inte… Så jag skriver bloggen i det här inlägget.

Jag har fortfarande inte börjat använda displayannonser eller affiliate länkar utan fokuserar fortfarande på att få upp besökarantalet på bloggen. Anledningen till det är helt enkelt eftersom jag tror att med fler besökare så kommer intäkterna med tiden.

Jag kommer att gå igenom hela december månads resultat här nedanför så lär vidare…

Har fokuserat på att få besökare till bloggen

Som jag skrev i inledningen har jag satsat på att få upp besökarantalet. Det sätt jag har valt att göra det på är väldigt enkelt. Jag har varken använt sociala medier eller försökt att bygga länkar, utan enbart genom att skriva artiklar.

Som vanligt har jag skrivit alldeles för lite och tyvärr kommer det ju att påverka resultatet. Det positiva är att jag trots det fått väldigt bra resultat och min sida eller ”blogg” börjar synas bra i Google.

Om du också vill starta en affiliatesida och tjäna pengar online kan du använda min kompislänk och få 120kr rabatt på One.com. Jag använder själv One.com och är grymt nöjd hittills!

Hur många besökare har bloggen haft under december månad?

Ok, låt oss gå direkt på resultatet. Bloggen är nu 4 månader gammal och har i dagsläget 25 stycken artiklar publicerade. Trots att det är ganska få artiklar så hade sidan faktiskt 903 organiska besök under december.

Om vi tittar till totala besök så var det 953 stycken. Det här borde stämma ganska bra eftersom den stora delen av trafiken till sidan är från Google. Närmare bestämt 95% kommer från Google.

Anledningen till att nästan alla besökare till bloggen kommer från Google är enkel. Jag har helt enkelt satsat på att skriva artiklar som ska synas bra i Google och inte alls satsat på social trafik. Det är ett medvetet val som jag gjort för att få en så passiv sida som möjligt.

Publicerade artiklar och trafik under december

  • Publicerade artiklar: 5 (25 totalt)
  • Besökare enligt Google Analytics: 953 (529 i november)
  • Organiska besök: 903 (279 i november)
  • Synliga sökfraser i Google: 25.900 (11.500 i november)

Ok, jag kan snabbt konstatera att det här utan tvekan är sidans bästa månad hittills. Den organiska trafiken har ökat med mer än 300% vilket är grymt kul att se! Förhoppningsvis kan det fortsätta och i framtiden generera pengar till bloggen.

Även sökfraserna fortsätter att öka och Google Placerar sidan väldigt bra på en del sökord. Jag märker att vissa fraser står för det större delen av trafiken men det är ändå bra spritt mellan alla blogginlägg.

Som vanligt har jag underpresterat när det gäller publicerade artiklar och har totalt bara publicerat 25 stycken blogginlägg, det är icke godkänt. Målet från början var 50 stycken artiklar till nyår och jag har som sagt bara postat hälften av det.

För att försöka ta igen det ska jag göra ett försök att gå ut hårt nu i januari i det nya året och skriva så mycket jag kan. Motivationen är i alla fall hög nu när sidan presterar bra i sökresultaten!

Grafer och statistik över besökarantalet till bloggen

Här nedanför har vi siffrorna dag för dag för december. Om vi tittar så ser vi att antalet besökare har ökat markant under månadens senaste dagar. De dagar som haft minst besökare är av förklarliga skäl julafton och nyårsafton.

Siffrorna är hämtade från kontrollpanelen i Google Analytics som är kopplad till min affiliate sida.

få besökare till bloggen

Vi tittar lite närmare hur utvecklingen för hemsidan ser ut vecka för vecka och månad för månad. Enligt mig ser trenden bra ut även om det säkerligen är en del trafik som inte stämmer.

Mitt mål härifrån är att bara fortsätta skriva bra material och få fler besökare till bloggen. Jag tror att så länge siffrorna stadigt ökar så kommer det att bli bra i slutändan.

Organisk trafik / Dag (Under december)

fler besökare hemsida

Organisk trafik / Vecka (Under december)

trafik till affiliate sida

Organisk trafik / Månad (Under december)

besökarantal på en blogg

Hur bra bloggen rankar avgör hur många besökare den får

Ok, nu har vi sett siffrorna för december och det som avgör hur de blir är ju hur bloggen rankar på Google. Därför har jag gått igenom Google Search Console och kollat hur de siffrorna sett ut för månaden.

För det första så kan jag säga att nu börjar det hända grejer. Jag har inte skrivit många blogginlägg men sidan klättrar stadigt i sökresultaten. Enligt Search Console så syns den för 25.900 sökfraser i Google och placerar sig bättre för varje dag.

Om vi jämför med månaden innan så syns sidan för mer än dubbelt så många sökfraser och det bästa är att den börjar synas mer på förstasidan.

Jag tycker utvecklingen ser bra ut och i för månaden låg 83 stycken sökfraser på plats 10 eller bättre i Google. I jämförelse med förra månaden då sidan hade 40 stycken sökfraser på position 10 eller bättre.

Generellt sett ärt det de äldre artiklarna som drar mest trafik men jag ser även att vissa nyare drar bra med trafik. Det betyder att det är svårt att veta innan vilka som kommer att generera trafik.

Min taktik framöver är därför att bara satsa på att skriva bra innehåll som är relaterat till det jag redan publicerat. jag tror att det kommer att ge bra resultat i längden. Jag kommer också att bli tvungen att fokusera mer på ”produktbaserade artiklar” framöver om jag vill tjäna pengar på hemsidan.

När ska jag börja med reklam på bloggen?

Som jag skrev när jag startade det här projektet var planen att börja med reklam på affiliate hemsidan tidigaste efter 6 månader. Det skulle i så fall vara i mars.

Som det känns nu borde jag nog börja tidigare, kanske i februari beroende på besökarantal. Det enda jag måste göra innan är att snygga till alla artiklar och optimera lite mer för affiliate länkar.

Så fort jag gått igenom alla inlägg och snyggat till dom så kommer jag att ansöka till Google Adsense och några affiliate nätverk.

Sidan har fått snabbare resultat än förväntat

Förra månaden skrev jag att jag trodde hemsidan skulle nå 1000 besökare under en månad i januari eller februari. med tanke på att den hade 900 besökare i december så kan jag nästan säkert säga att det målet kommer att nås under januari.

Så hur ser målen ut framöver? Som sagt, mycket hänger på hur flitig jag är med skrivandet men Jag borde kunna nå 2000 besökare i februari faktiskt. Det skulle i så fall vara grymt bra och betyda att jag ligger långt före min initiala plan!

…men skriver jag bara tillräckligt med artiklar borde det gå!

Sammanfattning av december

Som jag har skrivit tidigare måste jag få bättre disciplin när det gäller skrivandet. Jag vet att det bara är publicerade artiklar som kommer att ge mig resultat så därför måste jag också göra det.

Utöver det är jag positivt överraskad över resultatet och jag ser stor potential i min affiliate blogg. Faktiskt mycket större potential än när jag startade den.

Om jag fortsätter så här och bara skriver artiklar mer regelbundet så känns det definitivt möjligt att den skulle kunna dra 10.000 besökare i månaden inom något år vilket inte alls fans på kartan när jag startade den.

Hoppas att någon kan bli inspirerad av de här små uppdateringarna och infon om hur jag gör för att få besökare till bloggen. Kommentera gärna om du själv har en blogg du försöker tjäna pengar på!

Lämna en kommentar