Affiliatesida projekt 2: Månad 1

Ok, det är dags att öka inkomstströmmarna med ytterligare en sida så härmed presenterar jag min andra affiliatesida som jag precis har startat. Ni kommer att kunna följa den här sidan här på bloggen med en ny uppdatering varje månad, precis som jag gjorde med min förra sida.

Den här gången har jag haft en lite annorlunda taktik eftersom jag nu har lite mer kunskap om vad som fungerar. Samtidigt är den här sidan inom ett helt annat område så det är nya kunskaper jag kommer att få lära mig. Det ska bli intressant att se om den kommer att dra in några pengar framöver.

Mål och plan med hemsidan

Förra gången när jag startade min första affiliatesida så hade jag ett mål om att den skulle dra in minst 200kr per månad efter ett år. Det visade sig vara ett ganska blygsamt mål och förra månaden som var månad nummer 12 för sidan drog den in drygt 3000kr i månaden.

Därför kommer jag att ha lite högre mål för den här sidan men framförallt försöka börja tjäna pengar på hemsidan lite tidigare. Jag har dessutom haft ett lite annat upplägg på den här sidan men det återkommer jag till längre ner.

Först tänkte jag gå igenom målen…

Hur många besökare och när?

Om jag ska vara ärlig så är den nisch jag har valt för den här sidan lite smalare så jag tror att jag får räkna med färre besök. Däremot har jag blivit lite bättre på att sortera ut vad jag ska skriva om så jag kommer ändå inte att sikta lågt.

En till sak som kan ställa till det lite för mig är att jag nu har mindre tid att lägga på sidan eftersom jag fortfarande kommer att fortsätta bygga sida nummer 1, men med det sagt så är målet:

  • 1000 organiska besökare efter 6 månader

Hur mycket ska sidan dra in och när?

Det känns alltid svårt att räkna på vad sidan ska dra in men samtidigt är det viktigt med fasta mål för att bli motiverad att lägga ner jobbet som krävs. Jag siktar betydligt högre än sist på den här sidan och sätter målen:

  • 500kr/månad efter 6 månader
  • 1000kr/månad efter 12 månader

Upplägg och hur långt har jag kommit?

Ok, nu tänkte jag gå tillbaka till det jag sa i början av inlägget. När det gäller den här sidan har jag ett annat upplägg och det är att första skriva ett gäng artiklar, låta de ligga och åldras och sen komma tillbaka till sidan när den är några månader gammal.

Det är alltså det jag har gjort och det här inlägget tar upp det jobb jag gjorde under den första månaden, månad två kommer att vara när jag tar upp sidan igen flera månader senare. Genom att göra så här så kommer de nya artiklarna under månad två att ranka snabbare eftersom sidan hunnit mogna.

De första artiklarna skrev jag i april och det är april månad jag går igenom här.

Hur långt har jag kommit?

  • Publicerade artiklar: 7
  • Besökare: 0
  • Organiska besök: 0
  • Synliga sökfraser på Google. 0

Jag publicerade alltså 7 artiklar i maj och har sedan låtit sidan ligga helt orörd fram till september (nu är det 16:e september). Den här månaden har jag börjat publicera artiklar igen och kommer att uppdatera med uppdatering nummer 2 i början på oktober.

Tyvärr kopplade jag inte på Google Search Console förrän i juni så de första månaderna kommer jag inte att ha data ifrån, men efter det finns allt att följa.

Sidans potential i framtiden?

Jag räknar inte med att det här kommer att bli en jättestor sida utan såg mer en möjlighet att göra en bra sida som kan dra in lite pengar online utan att behöva lägga ner jättemycket jobb. Jag ser att den om några år skulle kunna dra in några tusenlappar varje månad i princip passivt.

Det ska bli kul att få göra uppdateringen för augusti och visa vad som hänt under den här tiden när sidan bara legat helt passivt utan att jag har lagt ner jobb på den. Om jag ska gissa så kanske jag i snitt kanske kommer att publicera 4-5 artiklar i månaden men jobba mer intensivt i omgångar och publicera artiklar klumpvis.

Hoppas att det kan vara intressant för någon att följa mitt nya projekt och nästa uppdatering kommer i slutet på september/början på oktober! 🙂

1 svar på ”Affiliatesida projekt 2: Månad 1”

Lämna en kommentar