Min affiliatesida börjar synas på Google

Då var det dags att summera oktober och hur det har gått för min första affiliatesida. Månaden har varit riktigt bra och min affiliatesida börjar synas i Google. Det enda jag inte är nöjd med är att jag har skrivit för få artiklar under månaden.

För att summera månaden kort så kan jag säga att det har publicerats färre artiklar än planerat men besöken har ökat, framförallt från Google.

Det här är goda nyheter och jag tror att det här är första månaden jag på riktigt fått riktiga besökare. Min affiliatesida som jag har startat är nu två månader gammal och inne på sin tredje månad.

Min affiliatesida börjar synas på Google nu

Nu är min affiliatesida två månader gammal och den börjar synas på Google. Jag kan mäta utvecklingen både i Google Analytics och Google Search Console och trenden är positiv hos båda.

När det gäller artiklarna så ligger jag klart efter. Målet var att ha publicerat 20 artiklar senaste i slutet av oktober men tyvärr har jag bara 15 stycken artiklar uppe nu. I oktober publicerade jag alltså bara 5 stycken artiklar.

Målet är att göra en hjälpsam och snabb hemsida som besökarna kan få hjälp av. Jag kommer att vänta med att lägga reklam och affiliatelänkar på sidan tills den har fler besökare. Därefter hoppas jag att jag kan tjäna pengar på hemsidan.

Publicerade artiklar och trafik under oktober

  • Publicerade artiklar: 5 (15 totalt)
  • Besökare enligt Analytics: 203 (147 i augusti)
  • Organiska besök: 122 (44 i september)
  • Synliga sökfraser på Google: 7160 (217 i september)

Som vi kan se här ovanför har trafiken ökat med ungefär 30%. Det är kanske inte så jättemycket men om vi kollar på den organiska trafiken ser det ännu bättre ut.

Den organiska trafiken har ökat med nästan 300%. En del av den trafiken är jag själv som sökt på mina sökfraser och klickat men trenden är definitivt positiv. Jag kommer att visa mer data från Google Analytics nedanför som visar att den organiska trafiken ökar.

affiliatesidan börjar synas på google

Min affiliatesida börjar synas på riktigt i Google

Det är fortfarande en del besök från mig själv och botar som syns i statistiken. Däremot vet jag att det kommer några organiska besök till sidan.

Något annat som är riktigt kul är att den organiska delen av trafiken har ökat från knappt 30% till nästan 60%. Även om det är lite botar och jag själv så går det åt rätt håll!

Även delen av #referral” har ökar och det är mes största sannolikhet från de bloggkommentarer jag gjorde förra månaden. Jag kommer eventuellt att försöka kommentera lite mer på bloggar men det blir kanske 4-5 kommentarer under nästa månad.

Sidan växer bra tycker jag och här nedanför kan vi se utvecklingen sedan start. Jag tar med både all trafik och enbart den organiska.

För mig är den organiska trafiken från Google den viktiga och också den som troligtvis stämmer bäst. Den översta är all trafik och den undre är enbart organisk trafik.

All trafik / Månad

synas på google

Organisk trafik / Månad

starta affiliatesida

Organisk trafik / Vecka

affiliatesida nybörjare på google

Hur bra syns affiliatesidan på Google?

Om det är något som är positivt den här månaden så är det framförallt synligheten på Google. Som ny när det gäller affiliate så är jag ganska nöjd med hur sidan syns på Google efter så kort tid.

Googler Search Console visar tydligt att min affiliatesida jobbar sig uppåt i sökresultaten. I September syntes sidan för 1820 sökfraser och i oktober syntes den för 7160 sökfraser.

En del av de sökningarna är jag själv som testat sidan, men en del är riktiga sökningar. Jag har även sett att sidan börjar ranka högre upp i sökresultaten vilket är grymt kul! Här nedanför är resultatet från Google Search Console i oktober. Läs mer om Search Console.

Search console affiliatesida

Generellt sett kan man säga att sidan börjar synas mer i Google och rankar för fler sökord och sökfraser. Det har troligtvis med att Google börjar hitta lite longtails och att inläggen funnits lite längre tid.

Det roligaste är att jag börjar se att vissa fraser visar sig på förstasidan i Google nu. Enligt Google Search Console låg 23 sökfraser på plats 10 eller bättre under september. Jag kan även se att två artiklar på mindre sökord tydligt börjar klättra uppåt.

Mål med affiliatesidan inför november

Kort sagt är jag ganska nöjd med hur sidan presterat under oktober men jag är inte alls nöjd med antalet publicerade artiklar. Det här känns som ett återkommande problem och något jag måste hitta en lösning på.

Jag kommer även att lägga till lite mer bilder på sidan, jag kommer att köra gratis bilder från Pixabay.

I dagsläget finns det 15 publicerade artiklar och målet för månaden var 20 publicerade artiklar på sidan. Mitt mål för året var satt till 50 artiklar på sidan innan nyår och för att klara det måste jag verkligen sätta fart.

Jag kan inte annat än att fortsätta sätta månadsvisa mål och till nästa månad sätter jag som mål att ha 30 publicerade artiklar. Det är ett riktigt tufft mål men jag har inget annat val än att klara det.

Förutsättningarna inför november

Om jag ska vara ärlig så är starten i november inte bra. Jag har bara lagt upp en artikel än så länge och vi är snart en tredjedel in i månaden. jag måste helt enkelt bara sätta mig och skriva, det finns inget annat val.

Det som motiverar mig är att sidan verkar gillas av Google och klättrar lite varje dag. Skulle jag lyckas posta 15 nya artiklar under november tror jag därför att sidan skulle få en rejäl boost. Om inte under november så borde det märkas i december.

När ska jag börja tjäna pengar på sidan?

Ok, nu kommer vi till det kanske mest intressanta, pengarna. När ska jag egentligen tjäna pengar på sidan? Mitt mål är ju ändå att tjäna pengar på nätet.

När jag startade projektet så sa jag att jag hade som mål att dra in 200kr i månaden efter ett år. Jag sa också att jag trodde att det skulle ta kring 6 månader innan jag började ranka på enklare sökord.

Med statistiken jag har hittills känns det som jag ligger bra till inför de målen och om jag bara ser till att publicera innehåll som jag ska på sidan så borde antalet besökare öka i rätt takt.

teoretiskt sett borde jag kunna uppnå 50 artiklar till nyår och teoretiskt skulle jag kunna ha 400-500 besökare under januari månad. Det skulle kunna innebära 600-1000 besökare under mars månad.

Om jag kan hålla det med en positiv trend kanske jag ansöker till Google Adsense och några affiliatenätverk i början på mars. Sidan är då 6 månader gammal. Min beräkning säger att jag då skulle kunna dra in kring 60-100kr i månaden.

Hur många besökare satsar jag på nästa månad?

Till att börja med vill jag säga att för mig är det de organiska besöken från Google som räknas. Det är de besöken som kommer att ge pengar och de besöken jag satsar på att få.

Med tanke på en dålig start har jag inga överdrivna förhoppningar men vill i alla fall ha 200 organiska besök under november. Det skulle vara en fin ökning från det här månadens 122 stycken och något jag skulle vara nöjd med.

Det viktigaste för mig nu är att se till att skriva 15 artiklar under den här månaden. det kommer att bli tufft en jag ska klara det. Jag vet att sidan börjar synas på Google nu och det motiverar mig till att göra ett hårt jobb nu som förhoppningsvis lönar sig senare.

Det här var allt för den här gången nästa uppdatering kommer i början på december!

Lämna en kommentar