Affiliatesida projekt 1: Uppdatering för september

Nu var det dags för en uppdatering av affiliatesidan för september. September var den första riktiga månaden för mitt affiliate projekt och min första affiliatesida. Det ska därför bli kul att presentera vad jag har gjort och hur siffrorna ser ut.

Affiliatesidan startades i augusti och det enda jag gjorde då var att få upp själva sidan och två artiklar. Efter det har jag lyckats publicera några fler artiklar även om jag önskade att det var fler.

Det här är den andra bloggposten i projektet och sidan är när det här skrivs drygt en månad gammal. Jag kommer i det här inlägget gå igenom status för sidan just nu och vad jag planerar inför nästa månad, läs vidare!

Hur har det gått i september för min affiliatesida?

Jag är ganska nöjd med månaden även om jag hade velat få upp lite fler artiklar. Det går upp och ner med skrivandet och ibland är det faktiskt ganska tungt att få till något bra att publicera.

För att inte fastna i någon sorts prestationsångest så har jag valt att bara publicera artiklarna så fort de blir färdiga. Jag tänker att det är bättre att få upp dom så att de kan börja synas på Google så snabbt som möjligt. Planen är att gå tillbaka och renskriva och förbättra dom lite senare.

Obs! Det här inlägget har jag skrivit i efterhand. Jag startade affiliatesidan i slutet på augusti och den här bloggen startades 2019-10-16. Efter det här inlägget kommer alla uppdateringar för affiliatesidan att göras månadsvis. Nästa uppdatering för oktober kommer i början på november.

Publicerade artiklar och trafik under september

  • Publicerade artiklar: 8 (10 totalt)
  • Besökare enligt Analytics: 147 (23 i augusti)
  • Organiska besök: 44 (2 i september)
  • Synliga sökfraser på Google: 217 (5 i augusti)

Jag tror återigen att de flesta besöken är från mig själv och från botar, men det är ändå skönt att se att det ökar. Någon riktig besökare måste jag ha fått på sidan i alla fall.

Här nedanför är en screenshot från Google Analytics över september månad.

affiliatesida projekt

Ok, de flesta besöken lär som sagt vara jag själv och botar. Jag är ändå glad att se att siffrorna ökar och framförallt den organiska trafiken. Jag vet att det har varit några riktiga besökare på sidan. Det kan vi bland annat se på tre besök från ”referral”.

De besöken kommer efter att jag gjort bloggkommentarer. Jag har bara gjort 3 bloggkommentarer och troligtvis är det bloggägaren själv som besökt sidan.

Hur som, sidan växer sakta men säkert och här under kan du se antal besökare under augusti vs september.

affiliatesida september

Vi kan ju tydligt se att den direkta trafiken är uteslutande botar eller jag själv som testar sidan eftersom besökstiden är obefintlig. Däremot är det nog ett par organiska besök och jag kommer att förklara varför jag tror det här nedanför.

Börjar affiliatesidan att synas på Google än?

Ja, jag tror det. Det är som sagt väldigt svårt för mig att säga vad som är riktiga besökare och inte. Jag är fortfarande en nybörjare inom affiliate marketing. Men genom att kolla på Google Search Console kan jag se att det händer något.

Enligt Google Search Console syns sidan nu för 217 sökfraser. Sidan har nu också klättrat uppåt och vissa fraser ligger på andrasidan på Google, jag ser några platser kring 15-20. Här kan du ansluta till Google Search Console.

Visst, det är ingen hård konkurrens på de fraserna men jag ser det som en vinst bara sidan klättrar uppåt och syns mer. Jag ser det som möjligheter till besökare för sidan. Här nedanför är siffrorna från Search Console för september.

affiliatesida google search console

Mina mål för affiliatesidan i oktober

Nu är det dags att sätta målen och planerna för oktober. Jag tycker att det flyter på ganska bra med allt förutom artiklarna, jag måste skriva mer. Samtidigt vill jag inte pumpa ut skit så det är möjligt att det kommer att gå lite segt med skrivandet.

Jag har ju 10 artiklar uppe på sidan i dagsläget och målet är att ha 20 stycken uppe innan oktober är slut. Då kommer jag att ha totalt 20 stycken artiklar på sidan och då börjar det likna något av en sida.

När det gäller inkomster så finns det inga planer på det än. Det är alldeles för tidigt och sidan har inte ens några besökare. Jag kommer inte ens att fundera på reklam innan jag ser besökarantalet öka och att sidan får riktig organisk trafik från Google.

Jag har valt en säsongsbetonad nisch

Ajaj, jag har insett nu att jag har valt en ganska säsongsberoende nisch. Vad det här kommer att innebära i praktiken vet jag inte än men det kommer definitivt att påverka trafikmönstret på sidan.

Om jag inte tänker helt fel så borde min sida få fler besökare under sommarmånaderna. Det kan innebära att jag får vänta ända fram till nästa sommar innan jag ser trafiken öka.

Jag är medveten om min tabbe men jag kommer inte att ge upp min sida bara för det här. Tanken är att se det som en möjlighet att fylla på med innehåll och ladda inför sommaren och högsäsongen.

Det långsiktiga målet är att öka besökarantalet varje månad oavsett och det enda möjligheten till det är att fortsätta skriva innehåll på sidan. Så länge statistiken förbättras varje månad är jag nöjd, men det kan bli svårt att tjäna pengar innan nästa sommar.

Hitta möjligheter att inte drabbas lika hårt av säsongen

Om jag märker att säsongbetoningen slår för hårt mot sidan så kanske jag kommer leta relaterade ämnen som jag kan skriva om men som drar trafik under vintern.

Jag kommer avvakta och se innan jag gör det. Jag tror att det går att växa sidan just nu utan det och så länge det fungerar kör jag på i samma mönster.

Det var allt för uppdateringen av affiliatesidan för september. Jag känner mig riktigt taggad för att presentera oktoberrapporten som kommer i början på november!

Lämna en kommentar